සුව ඔසු

2021-10-14 18:30:00
සේරර්‍ථධචඥචන ශාක කුලයට අයත් සේර ශාකයේ උද්භිද විද්‍යාත්මක නාමය වන්නේ ජරථඡධනධඨධද ජඪබපචබභඵ ය. සේර, ආහාර රස කිරීමට යොදා ගන්නා කුළු බඩු වර්ගයක් වුවද ඉතා ඉහළ ඖෂධීය ගුණයෙන්ද යුතුය. සේර පැළැටිය ශාකනය වූ රසෝමයක් සහිත බහුවාර්ෂික පැළැටියකි. අඩි 2 – 3...
2021-10-07 18:30:00
ආයූර්වේදයේ රක්තහීනතාව කියන්නේ රුධිරයේ රතුවන් රක්තානු හෙවත් හිමොග්ලොබින් අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට වඩා අඩුවීමයි. රක්තහීනතාවයෙන් පෙළෙනවා නම් නිතර නිතර රෝග පිඩාවලට ගොදුරු වීම සමාන්‍ය ස්වභාවයයි. රක්ත ශ්‍රාව සහිත රෝග, තත්ත්වයන් නිසා සිරුරෙන් රුධිරය...
2021-09-30 18:30:00
ශරීරයේ දුබලතා මගහරවා සප්ත ධාතු වර්ධනය කිරීම මගින් ශරීරයේ ශක්තිය බලය ආරක්ෂා කර ගනිමින් නිරෝගී බව රැක ගැනීම සඳහා ඖෂධීය ශාක මගින් සිදුවනුයේ ඉතා අගනා මෙහෙයකි. නිරෝගී බව රැක ගැනීමට සප්ත ධාතු වලින් රක්ත ධාතුව හෙවත් ලේ වඩාත් උපකාරී වේ. මෙනිසා ලේ...
2021-09-30 18:30:00
යමෙකුට ජ්වර වශයෙන් පණු රෝගයක් වැළඳී ඇත්දැයි යන්න තහවුරු කර ගැනීමට එම පුද්ගලයේ මල ද්‍රව්‍යය පරීක්ෂාවට ලක් කළ යුතු ය. කෙසේ වුවද පෞද්ගලික සෞඛ්‍යය කෙරෙහි හොඳ අවධානයකින් පසුවන්නේ නම් පණු රෝග ඉතා පහසුවෙන් වළක්වා ගත හැක. ජලය උණු කර පානය කිරීම...
2021-09-23 18:30:00
අප්‍රමාණ ලෝකවාසී සත්වයෝ ආහාර නිසා සිය ජීවිතය පවත්වාගෙන යති. ඒ ඒ සත්වයන්ගේ ආහාර විවිධය. මිනිසුන්ගේ ප්‍රධාන ආහාර බත්, පාන් සහ වෙනත් නොයෙක් වර්ගයේ කබලිකාහාරය.පෙරදිග රටවල අයගේ ප්‍රධාන ආහාරය වන බත් ගැන මුලින්ම කිවයුතුව ඇත. බත් වර්ග රාශියකි....
2021-09-16 18:30:00
ගස්ලබුඉදුණු ගස්ලබු විටමින් සී, විටමින් ඊ සහ බීටා - කැරොටීන් යන ප්‍රබල ප්‍රතිඔක්සිකාරක වලින් ඉතා පොහොසත්ය. මේ ප්‍රතිඔක්සිකාරක නරක කොලෙස්ටරෝල් (ඹ්ච්ඹ්) නහරවල බැ¼දීම වළක්වයි. මෙමඟින් හදවත් රෝග පමණක් නොව ආඝාතය වැනි තත්ත්ව ඇති වීමද වළක්වයි....