වර්ෂ 2024 ක්වූ November 15 වැනිදා Friday
කේන්ද්ර පරීක්ෂාවේ දී සාමාන්ය වශයෙන් නවාංශකයට ඉතාමත් ප්රධාන තැනක් දුන්නත් එය හරියට තේරුම්ගත් අය ඉතාමත් අල්ප මාත්රයක් බව පැහැදිලිය. නවාංශකයෙන් නිසි ලෙස ප්රයෝජන ගත්තෝ සියයට එකක්වත් නැතැයි කීවාට වරදක් නැත.
පැරණි ඡ්...
ඉදුණු කෙසෙල්වල ආයුර්වේද ඖෂධීය ප්රයෝජන සහ ප්රතිලාභ
අමු කෙසෙල් යනු ඛනිජ ලවණ, විටමින් සහ කාබෝහයිඩ්රේට ගබඩාවකි. එහි පොටෑසියම්, කැල්සියම්, මැග්නීසියම්, යකඩ, සින්ක්, ආදිය අඩංගු වේ. විටමින් ඕනෑ තරම් තිබේ. එහි ඇති පොටෑසියම් අධි රුධිර...
පරාශර මතය පරිදි කේන්දරයක පලාපල කථනයේදී අනිවාර්යයෙන් සුවිශේෂයෙන් අනුගමනය කළ යුතු ප්රධානම කාරණා තුනක් ඇත. ඒ කේන්ද්රයෙහි 1. අදාළ භාවය 2. භාවාධිපති 3. භාවකාරක යන්නයි. මෙය උත්තරකාලාමෘතය ආදී ග්රන්ථවල ‘භාවෝ භාවපතිෂ්ඨ කාරක බලෝ’ යනුවෙන්...
තක්කාලි යුෂ ගෙදරදී මේ ලෙස සදා ගනිමු. එසේ සාදාගතහොත් කිසිම රසායනික ද්රව්යයක් අඩංගු නොවී තක්කාලි කල් තබාගත හැකිය. මිල අඩු කාලයට ඔබට තක්කාලි යුෂ බෝතල් කළ හැකිය. ශීතකරණයේ නොතබා කල්තබා ගෙන මිල අධික කාලයට භාවිත කළ හැකිය.
අවශ්ය ද්...
ශ්රී ලාංකික සූපවේදයේ විවිධ බත් වර්ග කිහිපයක් විය. ඒවා අතර චිරාත් කාලයක සිට පැවත එන අනර්ඝ වූත් උස් පහත් කාටත් පොදුවූත් බත කිරිබත නම් විය. සුභ මොහොතින් කටයුතු අරඹන මංගල අවස්ථාවලදී මේ කිරිබත බොහෝ දුරට මෙරට කෑම බිම්වල පෙරටුවටම සිටි....
යමෙකු මෙලොව ජන්ම ලාභය ලැබීමෙන් පසු ඔහු කුඩා කල සිට මරණය දක්වා විවිධ කාල පරාසයන් පසු කරයි. ඡ්යොතිෂ ශාස්ත්රයට අනුව යමෙකු ජන්ම ලාභය ලබන අවස්ථාවේ දී චන්ද්රයා සිටින්නේ කුමන නැකතක ද නැකැත් පාදයක ද එම නැකැත් පාදය අයත් වන්නේ කුමන රාශියකට ද යනාදිය...
ලංකාව තුළ මේ වකවානුවේ අඹ ගස්වල ඵලදාව ගොඩක් වැඩියි. ඔබේ නිවසේ අඹ ඇති නම් අපතේ නොයවා මේ රසවත් ආහාර සකසා ගන්න. පිසූ ආහාරයට වඩා අමුවෙන් ආහාරයට ගැනීම පෝෂ්යදායී බව ඔබ දන්නවාද? රෝග රැසකට ගුණ දෙන අමු අඹ ගැන කතා කරමු.
කාබෝහයිඩ්රේට, විටමින් ,...
මේ දිනවල සමාජයේ අනතුරු විපත් බහුලව සිදුවන බව පෙනෙන්නට තිබේ. වර්තමානයේ මෙලෙස සිදුවන අතුරු අන්තරා මාරක විපත් ගැන විමසා බැලීමේදී එම අනතුරු විපත්වලට ලක්වන්නන්ගේ නාමයන්ගේ අනිෂ්ට විපාක ද එම අනතුරු මාරක තීව්ර කිරීමට බලපා ඇති අන්දම පෙනී යන...
අවශ්ය ද්රව්ය-
රාජ අල ග්රූම් 250ක් පමණ (කැට කපා කෝප්ප 2ක් පමණ) අල අරගෙන සුද්ද කර තම්බන්න. එය ගෑරුප්පුවකින් පොඩි කරන්න.
සීත කරන ලද විපින් ක්රීම් කෝප්ප2ක්
ටින් කිරි කෝප්ප1යි
වැනිලා තේ හැඳි 1/2ක්
(ටින් කිරි සහ විපින්...
අවුරුදු කාලයේ පැණිරස කෑම බීම බහුල නිසා බත් අනුභවය තරමක් අඩුයි. එනිසා මේ දිනවල පිසින ලද බත් බොහෝ ගෙවල්වල ඉතිරි වෙනවා. අද අපි ඉදිරිපත් කරන්නේ මෙලෙස ඉතිරි වන පිසගත් බත් අපතේ යා නොදී එම බත්වලින් කිරියා සකසා ගන්නේ කොහොමද කියල.
මේ සඳහා ඕනෑම...
ශ්රී ලංකාවේ සංස්කෘතික හා සංකේතාත්මක වැදගත්කමක් ඇති ආහාරය කුමක්දැයි යමකු විමසුව හොත් එකහෙළා පැවැසිය හැක්කේ කිරිබත් යන්නයි. කිරිබත් යනු සිංහල මෙන්ම හින්දු සංස්කෘතියේ නැතිවම බැරි ආහාරයකි. කිරෙන් එනම් පොල් කිරෙන් සැකැසූ බත් යන අරුතින් කිරිබත් ලෙස...
සිංහල අලුත් අවුරුද්ද හා කැවිලි පෙවිලි අතර පවතින්නේ ගහට පොත්ත මෙන් සහසම්බන්ධ වූ බැඳීමකි. අලුත් අවුරුදු කාලයට ලංකාවේ සිංහල-දෙමළ සෑම නිවෙසකම පාහේ ආහාර අනුභව නැකතේ දී කැවිලි මේසයක් තැබීම චාරිත්රයකි.
එමෙන් ම අලුත් අවුරුද්දට නෑගම් එන නෑදෑ...
ශක වර්ෂ 1940 ක් වූ තුලා රවි 30 භාග ඉල් පුර අටවක තිථිය ලත් කිවිදින
ආරම්භය 1969 - 05 - 28
[email protected]
දුක:- 011 2 429 596
ෆැක්ස්:- 011 2 429 329
Advertising Nuwan : +94 77 727 1960