තුෂාරි නේරංජා වික්‍රමසිංහ

2024-05-02 18:30:00
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය-රාජ අල ග්රූම් 250ක් පමණ (කැට කපා කෝප්ප 2ක් පමණ) අල අරගෙන සුද්ද කර තම්බන්න. එය ගෑරුප්පුවකින් පොඩි කරන්න.සීත කරන ලද විපින් ක්‍රීම් කෝප්ප2ක්ටින් කිරි කෝප්ප1යිවැනිලා තේ හැඳි 1/2ක්(ටින් කිරි සහ විපින් ක්‍රීම් එක ශීත කර භාවිතයට...
2024-04-25 18:30:00
අවුරුදු කාලයේ පැණිරස කෑම බීම බහුල නිසා බත් අනුභවය තරමක් අඩුයි. එනිසා මේ දිනවල පිසින ලද බත් බොහෝ ගෙවල්වල ඉතිරි වෙනවා. අද අපි ඉදිරිපත් කරන්නේ මෙලෙස ඉතිරි වන පිසගත් බත් අපතේ යා නොදී එම බත්වලින් කිරියා සකසා ගන්නේ කොහොමද කියල.මේ සඳහා ඕනෑම...
2024-04-11 18:30:00
ශ්‍රී ලංකාවේ සංස්කෘතික හා සංකේතාත්මක වැදගත්කමක් ඇති ආහාරය කුමක්දැයි යමකු විමසුව හොත් එකහෙළා පැවැසිය හැක්කේ කිරිබත් යන්නයි. කිරිබත් යනු සිංහල මෙන්ම හින්දු සංස්කෘතියේ නැතිවම බැරි ආහාරයකි. කිරෙන් එනම් පොල් කිරෙන් සැකැසූ බත් යන අරුතින් කිරිබත්...
2024-04-11 18:30:00
සිංහල අලුත් අවුරුද්ද හා කැවිලි පෙවිලි අතර පවතින්නේ ගහට පොත්ත මෙන් සහසම්බන්ධ වූ බැඳීමකි. අලුත් අවුරුදු කාලයට ලංකාවේ සිංහල-දෙමළ සෑම නිවෙසකම පාහේ ආහාර අනුභව නැකතේ දී කැවිලි මේසයක් තැබීම චාරිත්‍රයකි.එමෙන් ම අලුත් අවුරුද්දට නෑගම් එන නෑදෑ...
2024-04-04 18:30:00
 මේ උත්සව සමයේ සෞඛ්‍ය සම්පන්න ආහාර වට්ටෝරුවක් තිලිණ කර දීමට අපි කටයුතු කරමු . ඒ සඳහා මෙවර අපි තෝරා ගත්තේ හත්මාළුවයි. ඈත අතීතයේ සිටම හෙළයන්ගේ ආහාර අතර මුල් තැන ලැබුණු ව්‍යාංජනයක් ලෙස හත් මාළුව සඳහන් කළ හැකිය.සිංහල අවුරුදු සමයේ අප තෙල්...
2024-03-28 18:30:00
 සියඹලා යනු අප්‍රිකානු සම්භවයක් ඇති ශාකයකි. සියඹලා සියවස් ගණනාවක සිට ශ්‍රී ලාංකික හා ඉන්දියානු ආහාර සඳහා භාවිත කර ඇත. පලතුරක් ලෙස පමණක් නොව, සියඹලා කොළ ද ආහාර සඳහා මෙන්ම ආයුර්වේදයේ ප්‍රතිකාර සඳහා යුග ගණනාවක සිටම ප්‍රයෝජනයට ගෙන ඇත...